Älvsjö IP 1
20 maj 2017
16:00

Referat: Älvsjö AIK FF - Västerhaninge IF

• Matchen är en fröjd att se från sidan det är en solig dag och Västerhaninge IF visar upp en fotboll som är stark och konkret, det är intensivt, kamp och också en hel del spel och kombinationer från båda lagen. Närkamper, nickdueller och bra fart i båda lagen. Många hörnor och en hel del skott utifrån. En fotbollsmatch att njuta av.

31:a minuten frispark för Västerhaninge IF, Max Forsberg skruvar upp ett riktigt fint skott i nättaket 0-1! Skulle då VIF klara anstormingen från Älvsjö AIK efter paus.. Idag var vi bestämda det är vår tur.

Andra halvlek innehåller chanser för båda lagen och Ibbe Ibrahim har ett solklart mål inne när han vackert springer i djupled drar målvakten och lägger in bollen. Men flaggan är uppe och det döms offside. Tiden går och efter en omställning då vi tappar bollen långt upp på motståndarens planhalva så blir det till slut straff för Älvsjö. 1-1 i 71:a känns obehagligt men grabbarna har hjärtat som i hela matchen de ger sig inte de pumpar på, helt plötsligt sker det som inte får ske en jättechans för Älvsjö som mitt i straffområdet hittar läge för skott ett skott som förde ned hjärtat långt längre ned i halsgropen än vad som är möjligt, hjärtat bultar till men en halv sekund senare är det över Ponus gör en fantomräddning med lår/knä fortfarande 1-1! Just då känns en poäng mycket...Puh... Men grabbarna har hjärta, vilja och kraft de vill detta, det finns puls , snacket ökar och svetten lackar.

Västerhaninge IF forcerar får in bollar, kämpar, vinner boll, biter sig fast alla grabbar ger järnet! Och då kommer det vi jobbat för så länge. Hörna, Jonathan "Jordfräsen" Askenbom slår en hörna som studsar inne i straffområdet och där kommer han den femstjärnige legenden i VIF den urstarke och fullständigt enorma kämpen Fredrik "Slaktarn" Svensson och glidandes både på marken och i luften samtidigt frälser han Västerhaninge i 92:a minuten 1-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Välkommen in i spelet Västerhaninge IF och tack till Domarna, Publiken och Älvsjö AIK:s spelare ledare och organisation för en mycket trevligt anordnad match och proffessionellt bemötande.

Blir varm i hela kroppen och att se er grabbar jobba med hjärtat för varandra och klubben ger väldigt mycket kraft inför framtiden. Träning på Måndag stor kram och trevlig helg från en som skriver sitt första matchreferat någonsin.